Recomandări Rețete

Quesadillas cu brânză și legume

Din categoria „ce gătim repede și bun când nu prea avem chef de gătit“, o rețetă pentru care aveți nevoie de câteva lipii (sau tortillas, precum cele pe care mexicanii le fac și din făină de porumb), niscaiva legume și, recomandat, niște brânză Cheddar sau, oricum, o brânză mai grasă, de grătar. Și de o tigaie de tip grill, neapărat! Firește că vă rămâne libertatea de a improviza cu ce alte legume, brânzeturi sau carne deja gătită mai găsiți prin frigider.

Așadar, în cazul nostru, pentru 2 porții ne trebuie:

  • 4 lipii (tortillas);
  • 150-200 de grame de brânză Cheddar;
  • 2 roșii de tip prunișoare (oricum, mai tari);
  • 2 ardei roșii sau verzi iuți, proaspeți sau murați;
  • 1 ardei gras, roșu sau verde;
  • 2-3 fire de ceapă verde;
  • câteva frunzulițe de spanac (baby spanac, în varianta preambalată din hipermarket);
  • 2 linguri generoase de unt topi.

Cum procedăm:

Mai întâi, tăiem în felii cât mai subțiri brânza Cheddar, roșiile, ardeiul gras, ardeii iuți și ceapa verde. Tocăm grosier și spanacul. Punem lipiile pe suprafața de lucru și pe fiecare jumătate de lipie distribuim, stratificat, mai întâi feliile de brânză, apoi roșiile și ardeii, pe cel gras și pe cei iuți. La urmă punem ceapa verde și spanacul.

Împăturim lipiile și le ungem cu unt pe partea pe care le punem inițial pe tigaia de grill încinsă în prealabil.

Le lăsăm aproximativ 2 minute pe o parte, până lipia se rumenește și brânza începe să se topească, timp în care le ungem cu unt și pe deasupra, apoi le întoarcem, ca să se rumenească și pe partea cealaltă.

Ideea este ca focul să fie potolit și noi, atenți ca lipiile să nu se ardă.

Le servim imediat, întregi sau tăiate felii.

Cam atât de simplu și de bun!

Advertisement

Post Comment