Rețete

Rețetă tradițională de mici „La Iordache Ionescu“

Rețeta datează din anul 1870 și a fost preparată la un birt situat pe strada Covaci din București.

Ingrediente

  • 500 g carne de vită de la ceafă
  • 500 g carne de pulpă de vită
  • 200 g seu
  • 1 linguriță de ienibahar
  • 4-6 căței de usturoi
  • 1 lingură chimen
  • 500 ml zeamă de carne
  • 1 linguriță de sare

Mod de preparare

Se spală bine carnea, se usucă bine cu un prosop de hârtie și se trece prin mașina de tocat.

După aceea se toacă seul și se amestecă cele două tocături, împreună cu o linguriță de sare, până ce amestecul devine omogen și seul nu se mai distinge.

Tocătura se pune într-un tifon, conform rețetei originale, sau într-un vas și se lasă la frigider cca 5-6 ore.

Există și o variantă mai rapidă, prin care se pune carnea în congelator pentru 60 minute.

Acest proces ajută la frăgezirea cărnii.

Din usturoi se face mujdei concentrat, se amestecă cu zeamă de carne puțin călduță (supă din carne de vită).

Chimenul și ienibaharul se toarnă peste carnea tocata și se frământă bine, iar apoi se adaugă și amestecul cu usturoi.

Micii se modelează cu mâna puțin umedă și se așază pe grătarul bine încins.

Întoarceți micii pe grătar cât mai des pentru a rămâne zemoși, iar în timpul pregătirii lor stropiți-i cu supă de carne și apă călduță.

Poftă bună!

Advertisement

Post Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.